Dressyr träning

Red dressyrlektion för Emelie igår, första gången faktiskt. Princes var universums brunstigaste sto och var mer eller mindre fastklistrad vid Basse, helt galet kär var hon. Så fort han inte fanns inom synhåll fick blev hon lite knäpp och började leta. Detta påverkade träningen en aning.. 

Iallafall så tyckte jag det gick bra, om man tänker på omständigheterna. Har ju problemet med att Princes lägger på Bromsen så fort man tar i tygeln och det ger lite problem när man ska försöka samla ihop henne. Dock så fick jag hjälp med det, Emelie har ridit Princes förut när hon stod på Surf så hon känner ju som henne. 

Ska skaffa en gramman, och testa rida på den. Eller ja, intervallträna galopp med den och se om vi kan få igång galoppen lite på henne. Eftersom den är svag i grund och botten så är det något vi behöver jobba på och därför ska lägga lite tid på nu, sk li väldigt kul och se framstegen sedan. 

I slutet så gick hon faktiskt väldigt bra så det känns skönt, väldigt skönt att vi är påväg framåt. Att passet börjar ganska kasst till att hon blir finare och finare, är redan taggad på nästa vecka!! Dessutom så hoppas jag att vi får träna för Erika på söndag också, kommer bli kiing! 

Lämna en kommentar